DORF na putu | kulturpunkt

Vijesti Film

<

DORF na putu

Festival dokumentarnog rock filma predstavit će se ove jeseni u Dresdenu, Beogradu, Vinkovcima i Skoplju.

  • A
  • +
  • -

U sklopu projekta Music without borders, 25. rujna u Dresdenu organizirana je BalkanMusikDokuNacht, gdje će DORF predstaviti svoj festival. Music without borders je dvogodišnji projekt Europske komisije, a provode ga dresdenski Kultur Aktiv i njihovi partneri: vukovarski YPGD, vranjski Generator i skopljanski ACA Taksirat.

U Beogradu, u klubu Grad, Europskom centru za kulturu i debatu, 6. listopada predstavit će svoje knjige Sedma republika i Hrvatski gen - Snovi o bijegu s brdovitog Balkana Ante Perković i Velimir Grgić, a dan poslije, 7. listopada premijerno će se beogradskoj publici prikazati filmovi Crossovers i Prašina svakodnevnog života.

Pri povratku iz Beograda, 7. listopada, Perković i Grgić svoje će knjige predstaviti u Vinkovcima, u caffe baru Walkow.

U Skoplju, na 11. Cinedays, festivalu europskoga filma koji se održava od 15. do 25. studenog, u selekciji muzičkih dokumentaraca bit će prikazano šest filmova s ovogodišnjeg DORF-a te film Shut up and play hits, regionalna premijera filma o LCD Soundsystem. Makedonska premijera filma Crossovers bit će popraćena tribinom na temu EU fondova u kulturi.

Također, iz DORF-a najavljuju i dvije filmske radionice koje će udruga RARE organizirati u Vinkovcima do kraja godine, u suradnji sa Društvom naša djeca iz Vinkovaca.

Detaljnije informacije o DORF-ovim putešestvijama pronađite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.09.2012