Doručak uz knjigu: Procep | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Doručak uz knjigu: Procep

U ugodnom druženju u Booksi, kustosice UrbanFestivala razgovarat će s Dušicom Dražić o njenoj umjetničkoj knjizi Procep.

09.11.2013 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

S umjetnicom Dušicom Dražić razgovarat će se o njenoj upravo dovršenoj umjetničkoj knjizi, nastaloj na temelju performansa Procep izvedenog u lipnju i srpnju 2011. na UrbanFestivalu11. Otvorit će se teme ispitivanja i redefiniranja granice privatnog i javnog kroz performativne prakse, kao i pitanja o dokumentaciji, fotografskoj i pismenoj, te o umjetničkoj knjizi kao mediju u koji se prevodi iskustvo izvedbe.

"Dražić u Procjepu fizički uklanja zonu praga, ali je zapravo simbolički stvara – izvanrednom, neočekivanom situacijom potiče trenje između privatnog i javnog, potencira nastanak zone koja će omogućiti razmjenu između unutra i vani i dovesti te kategorije uopće u pitanje. Ulazna su vrata uklonjena ne zato da bi se uklonilo njihovo značenje, već upravo suprotno, da bi se ona svela na svoje simboličko značenje, koje proizlazi iz činjenice da su ona otvor prostora, njegova membrana – permanentno otvorena vrata jednaka su vratima kojih nema, koja su postala otvor u zidu. Otvorena vrata prostor su preklapanja netrpeljivosti i gostoljubivosti, dvaju za Derridu neraskidivih pojmova, koji ustupaju mjesto jedno drugome", stoji u tekstu Ane Kutleše za umjetničku knjigu Procep.

Doručak uz knjigu bit će održan u Booksi u subotu 9. studenog u 11 sati. Sudjelovat će Dušica Dražić te Ivana Hanaček i Ana Kutleša, kustosice UrbanFestivala.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 06.11.2013