Dove sei, amor mio | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Dove sei, amor mio

U subotu, 23. ožujka, u sklopu samostalne izložbe Viktora Popovića u Laubi, gostovat će nagrađivani animator Veljko Popović.

23.03.2013 - 24.03.2013 , Zagreb - Lauba
  • A
  • +
  • -

Razgovor s Veljkom Popovićem vodit će Ana Cvitaš, filmska producentica i urednica portala dotthatspot. Gostovanjem u Laubi Popović će predstaviti proces rada na animiranom filmu vodeći gledatelje kroz nastanak njegova filma Dove sei, amor mio u produkciji zagrebačkog Bonobostudija, nakon čega će isti film publika moći pogledati u cijelosti.

Veljko Popović rođen je 1979. godine u Splitu. Diplomirao je 2003. kao stipendist grada Splita na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Zlatka Kauzlarića-Atača. Od 1998. profesionalno se bavi računalnom grafikom, od 2003. radi kao glavni grafičar u studiju za razvoj kompjuterskih igara Lemonade productions. Godine 2005. dobiva nazivno zvanje asistenta na Umjetničkoj akademiji u Splitu na kolegiju Elektronska animacija. Njegov debitantski film prikazan je na najvećim svjetskim animacijskim festivalima gdje je dobio čitav niz nagrada.

Gostovanje Veljka Popovića zakazano je za subotu, 23. ožujka u 20 sati, u Laubi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.03.2013