Doživljaji izvan dosega naših osjetila | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Doživljaji izvan dosega naših osjetila

U svom umjetničkom radu Ivana Franke, Tommi Grönlund i Petteri Nisunen dijele istraživački pristup koji objedinjuje suvremenu umjetnost, prirodne znanosti i arhitekturu.

06.07.2017 - 20.08.2017 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

U Prostoru za povremene izložbe, zagrebačkog MSU-a, od 6. srpnja do 20. kolovoza predstavljene su izložbe Strujanje percepcije (svemiri misli), Ivane Franke, te Siva zona Tommija Grönlunda i Petterija Nisunena.

U svom umjetničkom radu Ivana Franke, Tommi Grönlund i Petteri Nisunen dijele istraživački pristup koji objedinjuje suvremenu umjetnost, prirodne znanosti i arhitekturu. Prožimanje grafike, skulpture, arhitekture, pokreta i zvuka s matematikom, optikom, fizikom i neuroznanošću u njihovim interaktivnim instalacijama stvara doživljaje koji se čine izvan dosega naših osjetila. Nadalje, umjetničkim djelima pristupaju kao mehanizmima koji istodobno proizvode i razotkrivaju granice percepcije. U svojoj se interdisciplinarnosti izložba i veže na slavnu izlagačku povijest Muzeja suvremene umjetnosti: neoavangardni pokret Nove tendencije kojemu je posvećen i dio stalnog postava Muzeja. U potrazi za novim umjetničkim jezikom u vrijeme intenzivnog ulaska tehnologije u svakodnevni život šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, umjetnici su težili stvaranju "otvorenog djela", koje u vlastiti postav i izvedbu uključuje publiku, te koje proizlazi i iz umjetničkih i iz znanstvenih istraživanja.

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 03.07.2017