Drugačije filmsko stvaralaštvo | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Drugačije filmsko stvaralaštvo

Odabrani su projekti koji će sudjelovati u prvom dijelu programa platforme za razvoj autorskog hibridnog filma i transmedijske forme REFINERI 2014.

FOTO: Jeremy Reid

  • A
  • +
  • -

Mjesec dana nakon raspisanog natječaja za prijavu projekata za radionicu, odnosno prvu sesiju u sklopu platforme za razvoj hibridnog AV stvaralaštva REFINERI, odlukom stručnoga suda izabrano je osam projekata/autora. Odabrani su projekti Kristine Barišić, Marte Ožanić, Sandre Polić Živković i Zorana Kreme iz Rijeke, projekt Irene Čurik iz Zagreba te tri projekta inozemnih autora, Dženana Medanovića (BiH), Ine Ferlan (Slovenija) i Tatyane Soboleve (Rusija).

Odabrani će autori od 23. do 27. travnja raditi s pet tutora, Lordanom Zafranovićem, Peterom Kerekešom, Guillaumeom Maupinom, Željkom Sukovom i Alešom Sukom. Zafranović je kultni hrvatski redatelj i scenarist trenutno nastanjen u Pragu, Kerekeš je iskusni i nagrađivani slovački dokumentarist, producent i filmski pedagog, Maupin je glazbenik, filmski kritičar i selektor kinoteke Cinéma Nova dok su bračni par Suk autori nagrađivanih hibridnih filmova.

Platforma REFINERI novopokrenuti je projekt Udruge Ukus. Služi za potporu i razvoj autorskih hibridnih projekata koji prelaze granice tradicionalne filmske prakse, a u fokusu im je spajanje kinematografije i likovne umjetnosti s nekonvencionalnim praksama i amaterizmom. Platforma uključuje consulting i mentoriranje te prezentaciju, finalizaciju i distribuciju hibridnih autorskih filmova. Sljedeća sesija bit će održana od 21. do 26. srpnja, dok će posljednja biti održana u studenom ove godine.

Više o izabranim projektima možete pronaći ovdje.

Izvor: Udruga Ukus

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 09.04.2014