Drugačiji načini komunikacije s publikom | kulturpunkt

Najave Festival

<

Drugačiji načini komunikacije s publikom

Improspekcije, međunarodni festival improvizacije, umjesto fokusiranja na pojedine radove, u prvi plan stavlja procese koji ih stvaraju.

27.11.2014 - 29.11.2014 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Festival Improspekcije2014 dio je višegodišnjeg projekta koji se od 2007. kontinuirano bavi improvizacijom kao izvedbenom formom, radeći s jedne strane na razvoju i afirmaciji domaće improvizacijske scene, dok s druge strane kritički promišlja istu tu izvedbenu formu, otvarajući pitanja, diskusije i dijalog s umjetnicima iz različitih medija. U kontinuiranom osluškivanju potreba scene i dijalogu s partnerima u zemlji i inozemstvu, potičući intermedijalnu i interdisciplinarnu suradnju, ovaj projekt istražuje drugačije načine komunikacije s publikom te mladim umjetnicima, iz različitih medija, otvara prostor za istraživanje, učenje i suradnju. Festivalski program obuhvaća prikazivanje radova domaćih i stranih autora iz polja izvedbenih umjetnosti (suvremenog plesa, kazališta, novih medija i vizualnih umjetnosti).

"Ovogodišnjim, osmim izdanjem Improspekcija, nastavljamo se baviti improvizacijom i njenim licima, ovog puta ne samo unutar konteksta izvedbe, već na širem teritoriju umjetničke prakse. Zanima nas u kojoj je mjeri improvizacija sastavni, a možda i elementarni dio stvaralačkog čina. Pozvali smo umjetnike različitih medija – ples, kazalište, glazba, film, instalacija, graphic recording – da kroz svoju praksu promišljaju improvizaciju, odnosno da kroz improvizaciju promišljaju vlastitu praksu. Time, umjesto fokusiranja na pojedine radove, u prvi plan stavljamo procese koji ih stvaraju, ali ne zastaju u njima, već se kroz njih oplođuju i iz njih nastavljaju", najava je ovogodišnjeg festivala koji će biti održan od 27. do 29. studenog u Teatru &TD.

Umjetnici koji će pokazati svoje radove, ali i podijeliti svoje iskustvo improvizacije unutar vlastitog umjetničkog procesa su Julyen Hamilton, Johanna Benz, Pavle Heidler, Ilse Ghekiere i udruga Tras, Nives Sertić, Roko Crnić, Marina Petković Liker, Silvia Marchig i Sabina Mikelić, Marjana Krajač, Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović, Zrinka Užbinec, Ana Kreitmayer i drugi.

Cjeloviti program potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.11.2014