Drugi izvori financiranja | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Drugi izvori financiranja

Predstavljanjem Fonda za druge i projekta CircusNext PlaTFoRM udruga Pozitivna sila i Platforma Doma mladih nastojat će ponuditi nova rješenja za podfinanciranost udruga u kulturi.

02.11.2017 , Split - Zlatna vrata
  • A
  • +
  • -

Platforma Doma mladih i udruga Pozitivna sila pozivaju na predstavljanje Fonda za druge i projekta CircusNext PlaTFoRM, koje će se održati u četvrtak, 2. studenog, s početkom u 18 sati, u lođi Kinoteke Zlatna vrata u Splitu.

S obzirom na kontinuiran nedostatak sredstava za financiranje projekata u području kulture i umjetnosti, ali i šireg područja nezavisnih organizacija, organizacije civilnog društva i menadžeri u kulturi pokušavaju razviti nove strategije prikupljanja sredstava izvan javnog sektora koji se ne pokazuje dovoljno stabilnim izvorom financiranja.  S druge strane, područje filantropije u kulturi i umjetnosti još uvijek nije dovoljno poznato područje, a praksa gotovo da i ne postoji.

Dva modela podrške umjetničkim projektima koji će ovom prigodom biti predstavljeni, Fond za druge i projekt CircusNext PlaTFoRM, mogli bi ponuditi alternativna rješenja za financijske probleme nezavisnokulturnog sektora, smatraju organizatori.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 31.10.2017