Drugi rođendan Bookvice | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Drugi rođendan Bookvice

U protekle dvije godine održano je ukupno 38 Bookvica, na kojima je publika upoznala više od 50 suvremenih hrvatskih književnika.

11.04.2011 , Split - Klub Quasimodo
  • A
  • +
  • -

Povodom druge obljetnice postojanja Bookvice održat će se čak tri književna događanja. Prvi od njih je u ponedjeljak, 11. travnja, u 21 sat, a gošća je Nada Gašić, autorica dva romana Mirna ulica, drvored i Voda, paučina. Mediji su je prozvali hrvatskom Agathom Christie jer u svojim slojevitim, kompleksnim pričama smještenim u zagrebački milje spaja naizgled nespojivo, poigrava se formom, bježi od klasičnog pripovijedanja, ali time njezine knjige nimalo ne gube na jednostavnosti i čitkosti, što je odlika samo najvrsnijih pripovjedača. Sljedeća događanja najavljena su za 15. i 18. travnja. 

Prva književna večer u sklopu programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo održana je 16. travnja 2009. godine. Neki od autora koji su gostovali su: Ante Tomić, Davor Rostuhar, Jadranka Tarle Bojović, Miro Gavran, Boris Dežulović, Siniša Pavić, Ivo Žanić, Slavoljub Stanković, Olja Savičević Ivančević, Tanja Mravak, Vedrana Rudan, Julijana Matanović, Anja Šovagović Despot, Maja Hrgović, Damir Karakaš, Sanja Pilić i mnogi drugi. Ciljevi programa bili su i ostali obogaćivanje kulturnog, posebice književnog života grada Splita, približavanje književnosti širokoj publici, podrška postojećoj literarnoj produkciji te poticanje stvaranja novih književnih djela.

Nada Gašić, poznata kao vrsna interpretatorica, čitat će ulomke iz svojih djela, razgovarati s voditeljicom Patricijom Vodopijom, odgovarati na pitanja publike i darovati najsretnijem posjetitelju/posjetiteljici primjerak Vode, paučine. U nastavku večeri slušat će se glazba po njezinom izboru – stari, dobri rock s mirisom vinila.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 08.04.2011