Drugo lice (post)industrijske zone | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Drugo lice (post)industrijske zone

U radu Frane Rogića ZET-ov autobus pretvara se u pokretnu istraživačku stanicu s koje se ispražnjeni (post)industrijski prostor Žitnjaka sudionicima otkriva u posve novom svjetlu.

24.11.2018 , Zagreb - Atelieri Žitnjak
  • A
  • +
  • -

U subotu, 24. studenog s početkom u 12 sati izvodi se drugi dio rada Snađi se, druže (umjetniče)!, nastao u suradnji umjetnika Frane Rogića i Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) tijekom 2018.

Projektom Koraci grada: NOVI NOVI Zagreb UIII, između ostalog, istražuje i posljedice modernističkog zoniranja – i danas izoliranu (post)industrijsku zonu Žitnjak u čijem se srcu nalazi i djeluje umjetnička organizacija Atelieri Žitnjak.

Frane Rogić član je i korisnik Ateliera Žitnjak, a svoje svakodnevno kretanje od kuće do radnog mjesta pasionirano bilježi u foto i video mediju. Kako bi i drugi zainteresirani na novi način doživjeli ovaj prostrani (post)industrijski prostor, običan ZET-ov autobus pretvoren je u pokretnu istraživačku stanicu "s koje će se terra incognita Žitnjaka sudionicima otkrivati u posve novom svjetlu".

Polazišna točka "ekspedicije" je Kvaternikov trg, a krajnji cilj Atelieri Žitnjak, gdje će sudionike čekati okrepa i gdje će moći razmijeniti iskustva. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 19.11.2018