Društveno angažirana filmografija | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Društveno angažirana filmografija

STIFF - međunarodni studentski filmski festival najavljuje četvrto izdanje u Rijeci, od 19. do 22. listopada, te poziva autore da prijave svoje radove.

ROK: 20.04.2017

Nakon tri uspješna izdanja i više od 200 recentnih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta prikazanih u programima festivala, STIFF - međunarodni studentski filmski festival najavljuje četvrto izdanje u Rijeci, od 19. do 22. listopada, te poziva autore da prijave svoje radove.

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze sljedeće kategorije: studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2015. godine.

STIFF ove godine fokus stavlja na društveno angažirane (social issues) filmove svih žanrova, za koje je prijava besplatna, do early bird roka, 20. veljače. Novost je i otvaranje festivala prema mladim autorima, pa se u kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

Posljednji je rok za sve prijave 20. travnja.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati osigurane titlove na engleskom jeziku te se prijavljuju isključivo preko Film Freeway platforme. Screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.01.2017