Društveno poduzetnički generator | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Društveno poduzetnički generator

Uz predstavljanje platformi za razvoj društvenog poduzetništva i umrežavanje mladih održava se koncert mladih bendova, polaznika Music Box radionica.

18.12.2015 , Rijeka - Galerija SKC
  • A
  • +
  • -

U petak, 18. prosinca, u Galeriji SKC (OKC Palach), s početkom u 19 sati, održava se predstavljanje online platformi Društveno poduzetnički generator i OCD-a mladih i za mlade na području PGŽ-a, pod nazivom Platforme za razvoj društvenog poduzetništva i umrežavanje mladih: predstavljanje uz maneštru.

"Nakon nekolicine edukativnih radionica, konferencije o društvenom poduzetništvu, mapiranja potrebnih preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti ali i razvoja zasebnih poslovnih pothvata, dolazimo do finalnog produkta projekta Društveno poduzetnički generator.  U suštini, za sam kraj predstavljamo web platformu za razvoj društvenog poduzetništva kao diseminacijskog alata koji na jednostavan i pregledan način nudi sve potrebne informacije koje će budućim i sadašnjim korisnicima projekta te svim ostalim zainteresiranima ponuditi mogućnost pružanja pomoći pri realizaciji poduzetničkih pothvata u nastajanju. Društveno poduzetnički generator projekt je Rojca i Molekule.

Uz društveno poduzetničke inicijative predstavit ćemo aktivnosti projekta Čujemo s(v)e vidimo - mladi za mlade na području PGŽ, koji ujedinjuje područja udruga koje su nositeljice projekta; glazba (Ri Rock) i vizualna kultura (Kombinat). Održat će se koncert mladih bendova na kojem će nastupiti polaznici Music Box radionica u organizaciji Ri Rocka.

Posebno će biti predstavljena online platforma koja je nastala kao rezultat druženja predstavnika udruga mladih i za mlade - a na kojima se razgovaralo o problemima, ciljevima, težnjama i potrebama u dosadašnjem radu istih. Online platforma potiče promociju (vidljivost djelovanja), razvoj kapaciteta, te održivost partnerstva i suradnje udruga mladih i za mlade na području PGŽ-a.

Osim prezentacije web platformi, degustirati ćemo i uradi sam biodinamičku maneštru od namirnica ustupljenih od OPGa GRDIĆ. Članovi riječkog kreativnog kolektiva KOMBINAT pokazat će nam vlastito kulinarsko umijeće, nastavljajući uhodanu praksu prezentacije zdrave i ukusne hrane malih, našem oku nevidljivih gospodarstava", piše u najavi događaja.

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.12.2015