Društvenost individualne boli | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Društvenost individualne boli

U utorak, 28. lipnja u 19 sati u Booksi Anne Boyer će predstaviti svoju novu knjigu, zbirku poezije u prozi Garments Against Women.

28.06.2016 , Zagreb - Booksa

Anne Boyer

Knjiga Garments Against Women (Ahsahta, 2015.), američke pjesnikinje, esejistice i predavačice na Kansas City Art Institute Anne Boyer, dobila je ovogodišnju nagradu Firecracker koju dodjeljuju američki nezavisni izdavači, a prikupila je i cijeli niz pohvala u renomiranim tiskovinama poput The New Statesman, Publisher's Weekly, The Boston Review. Mute i New York Times. Ovaj potonji opisao ju je „tužnom, lijepom, strastvenom knjigom koja bilježi političku ekonomiju literature i života kao takvog".

Anne Boyer za sebe često kaže kako je rođena u Kansasu, obrazovana u javnim školama i knjižnicama Kansasa. I danas živi i radi u Kansasu. Uz Garments Against Women njezine najpoznatije zbirke su Romance of Happy Workers i My Common Heart. Knjige su joj prevedene na više jezika, među ostalim i na islandski, španjolski, švedski, perzijski i turski, a Boyer je pak na engleski prevela pjesme nekoliko suvremenih venecuelanskih pjesnika.

S gošćom će razgovarati Dunja Kučinac a osim pjesništva, prevođenja i izdavaštva dotaknut će se i tema feminizma i ekonomije. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Ovo događanje provodi se u sklopu projekta Prošireni estetički odgoj/ Aesthetic Education Expanded kojeg je nositelj Multimedijalni institut (Zagreb), a partnerske organizacije su kuda.org (Novi Sad), Berliner Gazette, Kontrapunkt (Skopje) i Kulturtreger/Booksa (Zagreb). Projekt financijski podržavaju program Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH, Ured za udruge Vlade RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 27.06.2016