Država bez papira | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Država bez papira

Nacrt prijedloga Zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi mogao bi omogućiti bolju komunikaciju između građana i javnog sektora.

  • A
  • +
  • -

Ministarstvo uprave otvorilo je javnu raspravu za Nacrt prijedloga Zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi kojim se stvaraju pravne pretpostavke za provođenje projekta e-Građani

Projektom e-Građani želi se omogućiti komunikacija građana s javnim sektorom na jednom mjestu, putem portala koji će objediniti informacije o radu Vlade i ministarstava, informacije o javnim uslugama te omogućiti siguran pristup elektroničkim uslugama korištenjem elektroničkog identiteta.

Nadalje, navedenim zakonom želi se osigurati obvezno korištenje i davanje podataka iz temeljnih registara na način da se stvore uvjeti za funkcioniranje "države bez papira" što će rezultirati administrativnim rasterećenjem građana i poslovnih subjekata.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, putem prijedloga i komentara, otvoreno je do 19. siječnja 2014. godine. Više informacija o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Izvor: Ministarstvo uprave / SpirosK

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 26.12.2013