Dub Graduations | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Dub Graduations

U riječkoj Harteri će biti održan studentski projekt glazbeno-edukacijskog tipa, sufinanciran od strane Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

23.05.2014 - 24.05.2014 , Rijeka - Hartera

FOTO: zeljkoo

  • A
  • +
  • -

Dub Graduations je projekt u sklopu kojega članovi neformalnog kolektiva RiRootz, u suradnji s udrugom Škatula, u prostoru bivše tvornice Hartera organiziraju dub radionicu, tzv. "dubionicu“, predavanje o soundsystem kulturi, te veliku svečanost dodjele dub diploma uz nastup najpoznatijeg hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem i One Woman Army in Dub iz Zagreba. 

Projekt je zamišljen kao logičan nastavak uspješno realiziranih poduka iz dub/reggae klupske i soundsystem kulture, Teachingz in Dub, vol. 1. u siječnju ove godine, a cilj projekta je pobliže upoznati studente i sve zainteresirane s reggae i dub glazbom, kao i soundsystem kulturom. Prvi dan bi se tako, na već spomenutoj dubionici (tehničkoj i produkcijskoj radionici), polaznici mogli informirati i steći znanje o izgradnji soundsystema, ali i produkciji dub glazbe, a predavanje koje će uslijediti u 18 sati obuhvatit će teoretski dio ovog glazbenog izričaja i soundsystem kulture, kojeg će održati profesorica sociologije i filozofije Ivana Mijić – One Woman Army in Dub. Drugi dan projekta na red dolazi zabava prepuna pozitivnih vibracija koje dolaze iz zvučnih kutija Digitron Soundsystema.

Digitron Soundsystem osnovan je 2007. godine u Zagrebu, od članova bendova Radikal Dub Kolektiv i Bamwise. Zbog nedovoljno razvijene dub scene u Hrvatskoj, odlučili su izgraditi vlastiti soundsystem kojim će promicati dub muziku na orginalan način. Danas je Digitron poznati soundsystem koji djeluje na području Hrvatske i cijele Europe, šireći pozitivnu energiju, pozitivne poruke, bas meditaciju i "uradi sam" etos. Pod umjetničkim imenom One Woman Army in Dub skriva se Ivana Mijić, diplomirana profesorica sociologije i filozofije. Osim svoje znanstvene karijere, Ivana aktivno djeluje kao selektorica, naša zasigurno jedina istinska dub-headica, koja svoju selekciju osvježava i podebljava na dnevnoj bazi te uvijek iznenadi s nečim novim i nečuvenim, ekskluzivnim i vrućim.

Radionica i predavanje će biti održane u Harteri u petak 23. svibnja, s početkom u 14 sati, dok će dodjela nagrada i nastupi biti održani u Harteri u subotu 24. svibnja, s početkom u 21 sat. Ulaz na radionicu i predavanje je besplatan, dok je cijena ulaza za nastup 30 kuna. 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 14.05.2014