Dug pokreće svijet! | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Dug pokreće svijet!

Što pokreće svijet? Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih vas pozivaju na tribinu o dugovima.

11.02.2016 , Zagreb - ZKM
  • A
  • +
  • -

Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju na tribini koja će se održati u dvorani Miška Polanca Zagrebačkog kazališta mladih 11. veljače, s početkom u 18:30 sati. U trenutku kada je stvoren zakonski okvir za poboljšanje ekonomske situacije korisnika kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku, javni dug postaje dominantnom temom dnevnopolitičke retorike. Tribina Dug pokreće svijet! otvorit će prostor za polemiku o našim individualnim i kolektivnim dugovima, o posljedicama dužništva na sudbine građana i na perspektivu razvoja našega društva.

Tribina je dio procesa nastanka kazališne predstave Crna knjiga redatelja Boruta Šeparovića, u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i MONTAЖ$TROJ-a. Predstava Crna knjiga bit će premijerno izvedena 11. ožujka.

Na tribini će govoriti Sandra Benčić - Centar za mirovne studije, Davor Huić - izvršni direktor udruge poreznih obveznika Lipa, Goran Jeras - upravitelj Zadruge za etično financiranje i Petra Rodik - docentica na Odsjeku za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tribinu će moderirati novinarka Ivana Dragičević.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.02.2016