Dug Rakef Saške / Dug RS | kulturpunkt

Najave Performans

<

Dug Rakef Saške / Dug RS

Polazište ovog istraživačkog performansa sve je veći financijski dug Saške Rakef i utjecaj tog duga na dinamiku njenog svakodnevnog života.

23.03.2013 - 24.03.2013 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Dug Rakef Saške / Dug RS istraživački je performans u razvoju u kojem se isprepliću umjetnost, društvene znanosti (ekonomija, pravo) i zdravstvo (psihoterapija), a polazi od želje za dijalogom o temi (osobnog) duga/dugovanja s ciljem izmjene praktičnih strategija suočavanja s dužničkom krizom. Polazište je sve veći financijski dug/blokada privatnog računa Saške Rakef i utjecaj tog duga na dinamiku njenog svakodnevnog života.

Koncept i izvedbu potpisuje Saša Rakef, a tekst ista autorica u suradnji s Klavdijom Zupan. Za režiju, scenografiju i kostimografiju zaslužna je Barbara Kapelj Osredkar, autor i oblikovatelj zvuka je Brane Zorman, a dramaturginja Klavdija Zupan. Dug Rakef Saške / Dug RS producirala je Maska iz Ljubljane.

Ulaz na izvedbu 23. ožujka u 20 sati u Teatru &TD slobodan je.

Predstava je dio simpozija Potrgane izvedbe: Vrijeme i (ne)ispunjenje koji organiziraju BADco. (Zagreb), Maska (Ljubljana), Science communications research (Beč), Teorija koja hoda (Beograd) i Film-protufilm (Zagreb).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.03.2013