Duplo pakiranje | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Duplo pakiranje

U križevačkom Klubu kulture publici će se predstaviti Sebastijan Dračić slikama i Marko Tadić kolažima i animacijama.

25.05.2013 - 07.06.2013 , Križevci - Klub kulture

Projekt Duplo pakiranje kustoska je koncepcija koju je osmislio Saša Živković, voditelj i začetnik Galerije K. Kroz njen je program predstavio niz autora putem samostalnih izložba i projekata. Ovim izložbenim projektom predstavit će se po dvoje autora čiji se radovi dodiruju ili poklapaju u temi ili kroz način umjetničkog promišljanja i istraživanja ili su pak sličnog habitusa.

U sklopu projekta izlagat će i Maja Rožman, Goran Škofić, Petra Grozaj, Ljiljana Mihaljević, Denis Krašković, Davor Mezak, Danko Friščić te Josip Zanki.

U subotu, 25. svibnja, u 21 sati, publici će se predstaviti Sebastijan Dračić slikama i Marko Tadić kolažima i animacijama. Izložba u Klubu kulture ostaje otvorena do 7. lipnja.

Sebastijan Dračić rođen je 1980. u Zagrebu, a 1998. maturirao na slikarskom odsjeku u Školi primjenjenih umjetnost i dizajna u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Zlatka Kesera na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Intenzivno izlaže u zemlji i inozemstvu. Dosad je izlagao na deset samostalnih izložbi i na mnogim skupnim izložbama - 31. Salon mladih, HDLU, Zagreb, "The Other Reality: Croatian emerging painters", Künstlerhaus, Beč.

Marko Tadić rođen je 1979. u Sisku. Diplomirao na Accademia di belle Arti u Firenci 2006. Izlagao na samostalnim izložbama u Hrvatskoj te na skupnim izložbama u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Firenci, Kasselu, Nottinghamu.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.05.2013