Dvije slike jedne stvarnosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Dvije slike jedne stvarnosti

U specifičnoj crnoj kocki Pogona Jedinstvo Dan Oki će glasom naratora i video instalacijama uobličiti pitanje odnosa klimatskih promjena i religioznosti.

04.11.2014 - 07.11.2014 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

Multimedijska instalacija Iako se kapital sve brže vrti oko Zemlje, Zemlja se i dalje jednakom brzinom vrti oko Sunca promatra slike svijeta kao fluidnih odnosa organske i anorganske materije nasuprot antropocentričnoj personifikaciji odnosa čovjeka i boga. Ukoliko suprostavljenim očima evolucioniste ili kreacioniste gledamo na klimatske promjene dobivamo sasvim drugu sliku iste stvarnosti. Zašto ove dvije slike svijeta od kojih je prva sigurno bliža stvarnosti perzistirano opstaju kao suprostavljeni par?

Dan Oki umjetnik je koji od druge polovice osamdesetih djeluje u Europi, na različitim područjima medijskih umjetnosti poput eksperimentalnog filma i videa, instalacija, kompjutorske animacije, Interneta, fotografije iperformansa. Studirao je film i video na De Vrije Academie u Den Haagu, u klasi Franza Zwartjesa, te na odjelu za vizualnu umjetnost pri Hogeschool voor de Kunsten. Njegovi su radovi izlagani u brojnim europskim i svjetskim kulturnim centrima te institucijama za novomedijske umjetnosti.

Izložba će biti otvorena od 4. do 7. studenog u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 03.11.2014