Dvoje u simbiozi | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Dvoje u simbiozi

Plesna predstava Other Davida Hernandeza, nastala u sklopu rezidencije u ZPC-u, duet je koji istražuje i tematizira odnose dvaju tijela fizički ovisnih jedno o drugome.

13.04.2018 - 14.04.2018 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U petak i subotu, 13. i 14. travnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru održavaju se pretpremijerna i premijerna izvedba plesne predstave Other koreografa Davida Hernandeza, realizirane u sklopu ZPC-ovog Rezidencijalnog programa.

Nakon suradnje na plesnoj predstavi Devil's Garden, premijerno izvedenoj 2016. godine, David Hernandez, američki koreograf s belgijskom adresom, i Petra Glad Mažar, voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla nastavljaju suradnju na projektu Other, duetu koji istražuje i tematizira odnose dvaju tijela fizički ovisnih jedno o drugome.

Dok je u Devil's Gardenu riječ bila o svijetu zajednice žena, Other prikazuje najmanju moguću zajednicu – dvoje u simbiozi, bez obzira na rod i spol ili vrstu odnosa u kojem se nalaze.

U autorski tim ponovno su uključene vizualna umjetnica Zdravka Ivandija Kirigin i kostimografkinja Ana Fucijaš, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Marino Frankola. Duet svaku večer izvodi drugi plesni par; članice ansambla Andreja Jandrić i Sintija Kučić ili Petra Valentić i Colas Lucot, francuski plesač koji je u ranijem zajedničkom projektu asistirao Hernandezu. 

Ulaznice su dostupne i za pretpremijeru i premijeru i mogu se kupiti po cijeni 40 kuna. Provjeru slobodnih mjesta i rezervaciju moguće je izvršiti mailom.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.04.2018