Dvostruka punk večer | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Dvostruka punk večer

U riječkom klubu Palach zasvirat će pulski pankeri Fakofbolan, uz potporu zagrebačkog indie punk rock benda Kiper.

21.12.2013 , Rijeka - Klub Palach
  • A
  • +
  • -

Okruglu obljetnicu, pedeset godina od prvoga studentskog kluba u Kružnoj (21.12.1963.), proslaviti će se punk-rock zvukom. Sad već s punoljetnim stažom iz Pule vraćaju se Fakofbolan s novim, četvrtim, albumom ...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome.... Društvo im pravi zagrebački Kiper koji promoviraju svoj novi album Spori i živi.

Pulski punk-rock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, koji je nedavno napunio punoljetnost postojanja, ujedno je jedan od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monteparadiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas već legendarnog hardcore punk festivala, koji je ove godine pod koordinacijom nove generacije zakoračio u treće desetljeće održavanja. 

Kiper je indie punk rock bend iz Zagreba osnovan 2007.na temeljima hardcore punk benda Paruzija. Članovi benda imaju dugogodišnje iskustvo sviranja u raznim underground bendovima poput Garage Monsters, Paruzije, Analene, Ha Det Bra, Minus Cway, Patarena ili Razloga Za. Kiper izdaje svoj prvi album Krivo radim 2008. godine, a drugi album Spori i živi izlazi krajem listopad 2013. u izdanju Geenger Recordsa.

 

Koncert će biti održanu u riječkom klubu Palach u subotu 21. prosinca, s početkom u 22 sata. Cijena ulaznica je 35/50 kuna, a u pretprodaju se mogu kupiti u Dallas music shopu Rijeka i putem sustava Entrio.hr.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.12.2013