Dvostruki angažman | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Dvostruki angažman

Predavanje Yare Sonsece Mas posvećeno je povezanosti umjetničkog djelovanja sa životom lokalne zajednice.

28.11.2014 , Zagreb - Pogon Mislavova
  • A
  • +
  • -

La Casa Encendida je društveni i kulturni centar u madridskom migrantskom kvartu Lavapiés, koji je 2002. osnovala banka. Voditeljica izložbenog programa Yara Sonseca Mas će u svom izlaganju opisati izbor recentnih izložbi i programa usmjerenih na urbanu kulturu, ekološka i društvena pitanja povezana s gradskim životom. Govorit će i o svojim iskustvima i uvidima o ulozi umjetnika i kustosa u lokalnoj zajednici u programu koji pritom ne izuzima međunarodnu umjetničku scenu.

Kao voditeljica izložbenog programa La Casa Encendida od 2006. godine Yara Sonseca Mas je kurirala mnoge samostalne izložbe i site-specific projekte europskih, brazilskih i meksičkih umjetnika mlađe generacije, te koordinirala velike izložbe i publikacije posvećene između ostalih Antoninu Artaudu, Louiseu Bourgeoisu, Johnu Cageu, Josephu Kosuthu, Arthuru Rimbaudu, Andyju Warholu. Diplomirala je povijest umjetnosti na Universidad Complutense de Madrid te pohađa doktorski studij na Odsjeku za suvremenu umjetnost pri UCM-u.

Predavanje će biti održano u petak 28. studenog, u konferencijskoj dvorani Pogona u Mislavovoj, s početkom u 18 sati. Predavanje je dio projekta Ovdje i drugdje kustoskog kolektiva [BLOK] - Lokalne baze za osvježavanje kulture. 


Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 19.11.2014