Eden | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Eden

Mala Kline u plesnoj predstavi Eden suprotstavlja dva svijeta koja su istovremeno prisutna u susretu izvođača i publike.

18.09.2012 - 19.09.2012 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Ovdje i sada kazališnog susreta suprotstavlja se carstvu slika koje lebde u prostorima unutar, izvan i između tijela. Radeći s ovim slikama kroz lik klauna, Eden sudara suprotnosti  te razigrano i sa smislom za humor uprizoruje paradokse. Eden nije blaženo stanje odmora već mjesto ozdravljenja sa žiletom.

Mala Kline (1977, Slovenija) radi kao izvođačica, koreografkinja i redateljica. Svoj rad stvara baziran na, i u, suradnji s drugim umjetnicima na projektima zajedničkog autorstva. Angažirana je u različitim istraživačkim, edukativnim i osnivačkim aktivnostima. Nedavno je završila diplomski studij iz kazališta na DasArts-u. Trenutno studira na School of Images u New Yorku te piše PhD iz Etike u izvedbenim umjetnostima pri Odjelu za filozofiju, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

Predstava Eden dio je međunarodne produkcijske mreže Modul dance, pogledajte je u utorak, 18. rujna i u srijedu, 19. rujna u 19 sati u Teatru &TD. Ulaz je besplatan.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 13.09.2012