Edukacija za rad s LGBT osobama | kulturpunkt

Najave Seminar

<

Edukacija za rad s LGBT osobama

Održava se trodnevni seminar Specifičnosti rada s LGBT osobama namijenjen stručnjakinjama i stručnjacima koji se primarno bave savjetodavnim i terapijskim radom.

28.04.2017 - 30.04.2017 , Rijeka - Hotel Jadran

FOTO: Zagreb Pride / Facebook

  • A
  • +
  • -

Lezbijska organizacija Rijeka LORI organizira trodnevni seminar Specifičnosti rada s LGBT osobama koji će se održati u perodu od 28. do 30. travnja u Hotelu Jadran u Rijeci. Seminar je prvenstveno namijenjen psiholozima/ginjama i psihijatrima/icama i ostalim stručnjacima/kinjama koji/e se primarno bave savjetodavnim i terapijskim radom. Cilj seminara je informirati i educirati psihologe/ginje i psihijatre/ice za stručniji, kvalitetniji i profesionalniji rad s LGBT populacijom.

Seminar će obuhvatiti osnovne i najvažnije teme na području psihosocijalnog rada s LGBT populacijom: značaj i psihološki aspekti coming outa, (internalizirana) homo/bi/transfobija i njezini učinci na mentalno zdravlje, specifične potrebe LGBT osoba u savjetodavnom/terapijskom radu, posebne aspekte savjetovanja i terapijskog rada s LGBT populacijom, savjetodavni/terapijski rad s trans i rodno varijantnim osobama i dr.

Seminar će voditi stručnjaci i stručnjakinje s dugogodišnjim psihoterapeutskim iskustvom rada s LGBTIQ populacijom te psihologinje koje rade u psihološkim savjetovalištima za LGBTIQ osobe.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.04.2017