Edukativne video radionice | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Edukativne video radionice

Otvorene su prijave na besplatnu, početničku video edukaciju Udruge Amazonas.

ROK: 11.10.2019

Otvorene su prijave na besplatnu, početničku video edukaciju "Edukativne video radionice – Snimi pozitivu".

Edukacija je namijenjena mladima u dobi od 18 do 30 godina, koji se prvi put susreću sa snimanjem i obradom materijala. Polaznici i polaznice edukacije imat će priliku putem kratkog filma progovoriti o nejednakosti, diskriminaciji i netoleranciji u društvu. Vlastitom kreativnošću osmislit će poruku s kojom će svoje vršnjake potaknuti na promišljanje o toj problematici te će tako izravno utjecati na društvene promjene.

Polaznici i polaznice edukacije radit će u timovima (2-3 osobe) te će sudjelovati na pet međusobno povezanih radionica. Prva radionica, (15. listopada) sastojat će se od kratkog upoznavanja i podjele u timove te će se održati u prostorijama Udruge Amazonas (Kosirnikova 64, Jelenovac) u 16 sati. Druga i treća radionica (22. i 29. listopada) također će se održati u prostorijama Udruge Amazonas, a na njima će se polaznici upoznati s problematikom društvene nejednakosti koja će biti predmet kratkih filmova te će započeti s kreiranjem sinopsisa za kratki film. Četvrtom i petom radionicom polaznici će biti upoznati s opcijama snimanja, rukovanja opremom te načinom obrade materijala, programima i opcijama koje mogu koristiti. Radionice će se održati u prostorijama Blank_filmskog inkubatora koji će voditi edukaciju. Termin snimanja birat će polaznici/ice u dogovoru s njima, a oprema za snimanje je osigurana.

Edukacija će završiti svečanim prikazom kratkih filmova svim zainteresiranima. Također, isječci će biti objavljeni i na društvenim medijima udruge.

Prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac do petka, 11. listopada.

Edukativne video radionice organizira Udruga Amazonas. Više informacija možete saznati ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 03.10.2019