EEII’13 | kulturpunkt

Najave Izložba

<

EEII’13

U Čakovcu su izloženi radovi nastali tijekom radionica suradničkih praksi, eksperimenta i improvizacije u digitalnim i novim medijskim umjetnostima na festivalu EEII’13.

03.06.2013 - 10.06.2013 , Čakovec - Galerija zgrade Scheier
  • A
  • +
  • -

Radionice su održane pod pokroviteljstvom Eksperimentalnih elektronskih intervencija 2013. u organizaciji Udruge UKE (Urbana kultura i edukacija) te koriste transdisciplinarne strategije kako bi spajanjem različitih disciplina u znanosti i umjetnosti stvorile hibridno okruženje za eksperimentiranje u grupnom radu.

Radovi će biti izloženi od 3. do 10. lipnja u galeriji Scheier u Čakovcu.

Na izložbi možete vidjeti proces rada suradničkog umjetničkog laboratorija te prepoznati njegovu važnost u današnjem stvaranju. Polaznici radionica su dobili tehnička znanja oko produkcije i rada na zajedničkoj kreativnosti (grupnom geniju). Oni su, uz vodstvo mentora, prošli svakodnevno po jednu cjelinu koje se dijele na tekstualnu, vizualnu, zvučnu te perceptivnu. Metode koje su korištene u radu su improvizacija i eksperiment.

Radionice su počele tako da su polaznici nasumično odabrali najdraže kratke individualne tekstove. Kroz Cut-up i kolaž te tehnike korištenja više medija s istim ishodištem kako bi se naglasak postavio na proces izrade zajedničkih radova, a ne na završni rad. Rad se razvijao i prenosio u druge medije.

Radionice su se nastavile kroz medij zvuka i videa, gdje su materijali također prolazili proces preinake i promjene kroz improvizaciju i zajedničku kreativnost. Snimljeni video materijal nastao je "stop motion“ načinom, a prikazuje proces nastanka svih uradaka te će, također, biti prikazan na izložbi u Galeriji Scheier.

Osim audio vizualnih radova polaznika radionica, bit će izložen i "uradi sam“ glazbeni instrument koji pokazuju karakteristike "feedbacka“, tj. povratnog signala, koji je jedna od metoda korištenih u zajedničkom radu. Ova se metoda također može prepoznati i u zvučnim "uradi sam“ glazbalima, kao i u horizontalnom odlučivanju pri izboru radova ili metode i procesa koji će se obavljati sljedeći.

Moderator radionice je Kruno Jošt, magistar umjetnosti u novim medijima, a suradnički umjetnički laboratorij eksperimentalne digitalne umjetnosti čini internacionalna ekipa: Maja Kohek, Maja Smetiško, Danijela Zoroja, Smiljana Šafarić, Danijel Korent, Zoran Malin Mravunac, Deborah Hustić, Ana Horvat, Želimir Schauer, Tin Dožić, Paula Tomić Keresteny i Siniša Kirhner.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.06.2013