Eklektično i beskompromisno | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Eklektično i beskompromisno

Artcoustic predstavlja energični slovenski glazbeni trio s odličnim vokalom Vaskom Atanasovskim na čelu. Audio-vizualni doživljaj upotpunjuju animacije Klasje Habjan.

10.12.2015 , Zagreb - KSET

Klasja Habjan

Na kraju godine Artcoustic predstavlja još jedan glazbeni trio. U KSET-u, 10. prosinca nastupaju međunarodno priznati slovenski glazbenici s Vaskom Atanasovskim na čelu, odličnim vokalom i virtuozom na saksofonu te flauti.

U proljeće 2012. izdali su slavni album Come To Me,  a još uvijek je prilično svjež i njihov zadnji album Feel. Oba izdanja su dobila izvrsne ocjene i ostavila snažan utisak na slovenskoj te stranoj glazbenoj sceni. Osim brojnih turneja u Hrvatskoj i Srbiji, iza sebe imaju čak dvije koncertne turneje u dalekoj Kini, a prošle su jeseni bili u Londonu, Njemačkoj i Argentini. 

Ekstaza, energičnot, eklektično i beskompromisno miješanje glazbenih stilova poznata su obilježja njihovih live performansa, koji nikog ne ostavljaju hladnim i ravnodušnim. Na ovaj Artcoustic pozvani ste doći i zaplesati jer uz ovako žive ritmove orijentalnih-gypsy-jazz-rock dionica rijetko tko neće. Trio uz Vaska čine i Marjan Stanić, virtuoz na  bubnjevima i udaraljkama, te eklektični gitarist Dejan Lapanja. Bend ove godine obilježava pet godina postojanja, a u KSET-u ćemo čuti i materijale za njihov treći album.  

Autor glazbe i stihova, Vasko Atanasovski, inače  je poznat i po svojim suradnjama s poznatim svjetskim glazbenicima (Tommy Emmanuel, Marc Ribot, Vlatko Stefanovski, Michel Godard, Living Colour, Hindi Zahra, Simone Zanchini, Greg Cohen, Tamara Obrovac, Krunoslav Levačić), majstorskom pristupu svim glazbenim stilovima te iznimnom glazbenom opusu i originalnosti. Do sada je objavio 12 albuma, a nedavno je i izdavačka kuća Croatia Records izdala album Best of Vasko Atanasovski.

Uz koncert u galeriji KSET-a mogu se vidjeti ilustracije Klasje Habjan, studentice diplomskog studija dizajna. Osim izloženih radova, mappiranjem prostora prikazane su i Klasjine animacije koje upotpunjuju audio-vizualni doživljaj tijekom cijele večeri.

Klasja Habjan dvadesetdvogodišnja je studentica zadnje godine Diplomskog studija dizajna, a posebno voli ilustraciju i animaciju. Već godinama pronalazi prostore gdje dizajn susreće ilustraciju i na taj način spaja rad i igru. Odgovara joj i zasebno promatranje ilustracija, koje su tada oslobođene nametnute svrhe, onakve su kakve su i bile kad su nastale - osobni vizualni i tehnički eksperimenti. Pogotovo one nastale otiskom valjka, za koje u većini slučajeva može reći da slučaj igra veću ulogu od nje. 

Oblikovala je razne plakate, novine, knjige, slikovnice, vizualne identitete (...) i time polako ovladala određenim područjem struke, ali se njime pomalo i zasitila. Zato improvizacija sa animacijama, sa pokretom, zasada potpuno neozbiljno i neopterećeno. U budućnosti se nada daljnjem kolažiranju kreativnih izraza u koje se polako upliće i pisanje, od vlastitih priča do scenarija za kratke filmove.

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 40 kuna mogu se kupiti u KSET-u dok će cijena karte na dan koncerta iznositi 60 kuna. Za studente cijena karte na ulazu iznosi 25 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 02.12.2015