Eksperiment srca i tijela | kulturpunkt

Najave Performans

<

Eksperiment srca i tijela

Selma Banich u Križevcima će izvesti svoj hvaljeni performans IWALY. 

29.03.2013 - 30.03.2013 , Križevci - Klub kulture
  • A
  • +
  • -

Selma Banich će u petak 29. ožujka u 20 sati u Klub kulture u Križevcima izvesti performans IWALY. Nastup umjetnice dio je programa 9. Culture Shock Festivala.

O performansu IWALY saznajemo iz uvodnog teksta umjetnice: "Večeras vam predstavljam kratki izvedbeni komad – etidu – koja se u odnosu na istinske eksperimente što ih čovjek provodi srcem i tijelom, pokazuje žalosno beznačajnom. Unutar pokušaja da prisvojim prostor ovog tijela koje je pred vama, ukazuje se trenutak dostatnosti u kojoj njegovo prisustvo jest cjelovito. Ono što tada osjećam nije priroda sama, već priroda izložena metodi propitivanja koje strši pred nama. 

Svi istinski eksperimenti što ih čovjek provodi srcem i tijelom – neovisno od konteksta – iziskuju svjedoka, zamišljenog ili stvarnog. Sjećanje – (ovaj) prizor – ljubav, trebaju oko koje će ih htjeti vidjeti baš onakvima kakvi oni zaista jesu. 

U odnosu na istinske eksperimente što ih čovjek provodi srcem i tijelom, ova će izvedba podnijeti da ju smatrate završenim djelom". 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 27.03.2013