Eksperimentalna metodologija | kulturpunkt

Najave Festival

<

Eksperimentalna metodologija

U organizaciji udruge Domino održava se drugo izdanje Sounded Bodies festivala.

03.11.2016 - 08.11.2016 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

U organizaciji udruge Domino se u Zagrebačkom plesnom centru od 3.  do 8. studenog 2016. održava drugo izdanje Sounded Bodies festivala. Program međunarodnog izvedbenog festivala, čiju selekciju potpisuje koreograf i plesni umjetnik Bruno Isaković, fokusiran je na predstave koje se poigravaju upotrebom glasa i zvuka te njihovom povezanošću s tijelom i fizikalnošću. Ovim projektom želi se podržati umjetnike koji su razvili raznolike pristupe festivalskoj temi te čiji se rad odlikuje istraživačkom i eksperimentalnom metodologijom stvaranja izvedbenog materijala.

U okviru Sounded Bodiesa u Zagrebu će nastupati brojni umjetnici iz Australije, Kanade, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Mađarske i Hrvatske. Tijekom trajanja festivala će biti odigrano 10 predstava, te održano 5 umjetničkih radionica namijenjenih plesačima, koregrafima i izvođačima, tijekom kojih će se intenzivno raditi na učenju raznih tehnika kontrole međusobnog utjecaja glasa i pokreta.

Predstave na ovom festivalu dio su inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim financijskim mogućnostima i zadovoljstvu pogledanom predstavom.

Više o festivalu pročitajte na web adresi

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 28.10.2016