Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona

Ovogodišnji rezidencijalni projekt Muzičkog salona Kulture promjene SC-a okupio je aktivne sudionike domaće eksperimentalne i improvizatorske glazbene scene.

18.12.2013 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

Muzički salon Kulture promjene SC-a organizira posljednji ovogodišnji koncert Eksperimentalni ansambl Muzičkog salona. Na trećoj i posljednjoj ovogodišnjoj rezidenciji, sudjelovalo je sedmero talentiranih pojedinaca različitih iskustava, znanja i glazbenih izričaja, ali zajedničke strasti za suvremenom glazbom i nesputane potrebe za otkrivanjem novih zvukovnosti. Ansambl je u sljedećem sastavu: Bojan Gagić (elektronika), Miodrag Gladović (gitara i elektronika), Ivan Levačić (bubnjevi), Miro Manojlović (vibrafon), Eda Rimanić (flauta), Nenad Sinkauz (gitara i elektronika) i Gordan Tudor (klavir i umjetničko vodstvo).

Ideja rezidencijalnog projekta bila je okupiti aktivne sudionike domaće eksperimentalne i improvizatorske glazbene scene, koji bi kroz proces zajedničkog rada istraživali mogućnosti međusobnih zvukovnih odnosa i stvorili novi, vrlo specifičan ansambl. U radnom procesu izmjenjivali su iskustvo različitih pristupa zvučnim sadržajima kroz tehnike grupne improvizacije, ali koristeći i tradicionalnije kompozicijsko-tehničke postupke unutar nove i donekle otvorene forme.

Koncert biti održan u srijedu 18. prosinca u MM centru, s početkom u 21 sat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 16.12.2013