Eksperimentiranje s praksama usvajanja znanja | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Eksperimentiranje s praksama usvajanja znanja

Nikolaj Olejnikov, član grupe Chto delat iz Sankt Peterburga, drži predavanje Gorući grm znanja / Prakse učenja grupe Chto delat kao sredstva za izgradnju zajednice.

15.03.2016 , Zagreb - Galerija Nova

Chto delat, Study, Study and Act Again, Museo Reina Sofia, 2014.

U utorak, 15. ožujka u 19 sati u Galeriji Novoj, Nikolaj Olejnikov (Chto delat) drži predavanje Gorući grm znanja / Prakse učenja grupe Chto delat kao sredstva za izgradnju zajednice.

Grupu Chto delat iz Sankt Peterburga čine umjetnici, filozofi i istraživači koji od početka 2000. godine eksperimentiraju s pedagoškim praksama i praksama usvajanja znanja. Godine 2013. pokrenuli su u Sankt Peterburgu Školu za angažiranu umjetnost. Nedavno je započeo treći ciklus za grupu od trideset polaznika iz Rusije i bivših sovjetskih republika. Olejnikov će predstaviti neka zapažanja o iskustvima koja su stekli kroz taj proces, kao i kroz vođenje recentno otvorene Rozine kuće kulture

Nikolaj Olejnikov (1976.) je umjetnik, aktivist, član grupe Chto delat i urednik novina koje grupa izdaje, član uredništva Moskovskog umjetničkog magazina (od 2011.), suosnivač grupe Naučimo film i Majskog kongresa kreativnh radnika te član grupe Arakdij Kots. Olejnikov se ponosi time što  i podučava i radi kao član odbora Rozine kuće kulture, multidisciplinarnog centra za nove prakse angažirane kulture u Sankt Peterburgu, otvorenog prošle godine.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.03.2016