ElectroCRO | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

ElectroCRO

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je poziv za sufinanciranje manifestacija, projekata i natjecanja koji promoviraju elektroničku glazbu u Hrvatskoj i inozemstvu.

ROK: 26.11.2021
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) raspisuje natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a. Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u područjima klupske elektroničke glazbe. 

U okviru poziva, sufinancirat će se postojeći i novi umjetnički relevantni festivali, događanja, projekti i natjecanja koji u zemlji i/ili inozemstvu promoviraju glazbu hrvatskih skladatelja. Autori, glazbenici i DJ-i mogu se prijaviti i za potpore za sudjelovanje na glazbenim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, ukoliko se njihov repertoar za tu prigodu u značajnoj mjeri (50% i više) sastoji od klupske elektroničke glazbe hrvatskih skladatelja čija su djela prijavljena pri HDS ZAMP-u.

Pravo prijave na natječaj imaju pojedinci koji su redovni ili pridruženi članovi HDS-a, DJ-i/ce s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u te manifestacije, projekti i događanja čiji je barem jedan direktor/ica, umjetnički ravnatelj/ica ili odgovorna osoba redovni ili pridruženi član HDS-a i/ili DJ s važećom licencom registriranom pri HDS ZAMP-u.

Više informacija dostupno je u punom tekstu natječaja.

Rok za prijavu je 26. studeni.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 03.11.2021