Elektrosferična poezija | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Elektrosferična poezija

Ljeto je pri kraju, gradske gužve se smanjuju, na redu je još jedna večer poezije prije kišne jeseni. Disku(r)sija predstavlja Patrica Marina i Katju Grcić.

29.08.2016 , Split - hotel Bellevue

FOTO: Matthias Günter

  • A
  • +
  • -

Švicarski autor Patric Marino, gost programa Writers in residence, i splitska pjesnikinja Katja Grcić, u ponedjeljak, 19. kolovoza u 20 sati predstavit će svoje radove i razgovarati s moderatorom Marijom Glavašem.

Patric Marino rođen je 1989. godine u Bernu. Diplomirao na Schweizerischen Literaturinstitutu, pa zatim osnovao Literaturbüro Olten. Piše poeziju i prozu. U priči Nono govori, za koju je dobio nekoliko književnih nagrada, Patric razgovara sa svojim djedom s juga Italije. Popularnost je stekao glazbenim spotom "Astronaut". Elektrosferična poezija ovog albuma vodi na putovanje prema jugu gdje hrabri astronaut izvještava o mafiji i mornarima s dalekih mora. Uspjeli spoj književnosti i elektronske muzike ovom je mladom pjesniku omogućio mnoga gostovanja, pa je po preporuci fondacije Pro Helvetia stigao i do rezidencijalnog boravka Udruge Kurs u Splitu.

Katja Grcić diplomirala je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru, stručno se usavršavala u Grazu i Beču. Poeziju već godinama objavljuje u časopisima, a pjesme su joj prevođene na poljski, češki i slovenski jezik. Bavi se i vizualnom umjetnošću, pa je u okviru grupne izložbe NUS u MKC-u izlagala svoje radove i u Splitu. Puno se već pisalo o zbirci Nosive konstrukcije, koju će Katja po drugi put predstaviti u Splitu, ali njenu najbolju definiciju je u svom kratkom osvrtu dala Olja Savičević Ivančević: "U knjizi Katje Grcić sve je kao u poetskom ekspres-loncu: dobro odmjereno, dobro zatvoreno, a unutra ključa i vrije”.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 25.08.2016