Elena | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Elena

Nagrađivani film brazilske redateljice Petre Coste može se pogledati u Dokukinu u Griču.

05.12.2013 - 19.12.2013 , Zagreb - Kino Grič

U Dokukinu u Griču moći će se pogledati brazilski film Elena - dirljivo filmsko sjećanje na redateljičinu stariju sestru.  Elena je očarala žiri i publiku na Festivalu brazilskoga filma u Braziliji te osvojila četiri nagrade, a na ovogodišnjem ZagrebDoxu dobila je posebno priznanje žirija.

"Elena odlazi u New York u nadi da će postati glumica. Za sobom ostavlja djetinjstvo koje je provela skrivajući se tijekom vojne diktature. Godinama kasnije, Petra, njezina 13 godina mlađa sestra, također odlazi u New York u nadi tražeći sjećanje na Elenu. O njoj ima samo sitnice: kućne filmove, izreske iz novina, dnevnik i pisma. Petra se nada da bi svaki čas mogla susresti Elenu kako šeće ulicom u svilenoj bluzi. Crte lica dviju sestara postupno se miješaju pa ih gotovo više ne možemo razlikovati. Kada Petra konačno pronađe Elenu na neočekivanu mjestu, mora naučiti kako je pustiti da živi svoj život", stoji u najavi za film.

Film se može pogledati na programu Dokukina u četvrtak 5. prosinca u 18 sati, četvrtak 12. prosinca u 20 sati te četvrtak 19. prosinca u 19 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.12.2013