Elvis Bošnjak na Bookvici | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Elvis Bošnjak na Bookvici

Gost najnovije Bookvice je splitski glumac, dramatičar i voditelj kazališta PlayDrama.

05.03.2012 , Split - Quasimodo
  • A
  • +
  • -

U sklopu književnog programa Bookvica u klubu Quasimodo publika će imati priliku družiti se s poznatim splitskim glumcem, jednim od najvrsnijih suvremenih hrvatskih dramatičara i umjetničkim voditeljem splitskog neovisnog kazališta PlayDrama, Elvisom Bošnjakom. Razgovor će biti održan 5. ožujka s početkom u 21 sat.

Neposredan povod za razgovor je nedavno objavljivanje pet njegovih sabranih drama u knjizi Nosi nas rijeka i druge drame, a osim o dramama, bit će riječi o stanju u kulturi u gradu i državi, o mogućnostima stvaranja povezane splitske kulturne scene, o izgledima za preživljavanje hrvatskih dramatičara i neovisnih kazališta te o drugim zanimljivim temama.

Kako najavljuju organizatoori, na ovoj Bookvici Elvis Bošnjak će po prvi puta čitati svoje neobjavljenje kratke priče te će uz pomoć mladih splitskih glumaca uprizoriti scenu iz svoje još neizvedene drame Žice i žileti.

Kao i inače, publika će imati priliku postavljati pitanja, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar. U nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gosta.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 01.03.2012