Emancipacijski potencijal sevdaha | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Emancipacijski potencijal sevdaha

Damir Imamović, jedan od najcjenjenijih suvremenih izvođača sevdaha novije generacije, gostuje na tribini Književnost, između.

08.12.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U klubu Booksa na tribini "Književnost, između" u sklopu Booksinog programa Književni budoar, u četvrtak, 8. prosinca, u 19 sati gostuje sarajevski glazbenik i izvođač sevdaha Damir Imamović.

Damir Imamović jedan je od najcjenjenijih suvremenih izvođača sevdaha novije generacije. Damir je od 2005. snimio šest albuma, bilo u solo aranžmanu, bilo sa svojim bendovima Damir Imamović Trio i Sevdah Takht. Posljednji album Dvojka, koji je Damir snimio sa Sevdah Takhtom, producirao je Chris Eckman, a objavila ga je u travnju ove godine prestižna izdavačka kuća specijalizirana za world music - Glitterbeat Records.

Povod gostovanju je Damirova nova knjiga Sevdah, koja je objavljena u lipnju ove godine u izdanju kuće Vrijeme iz Zenice. Knjiga Sevdah osobito je zanimljiva jer je napisana od strane samog izvođača ovog žanra, koji je pritom i odličan poznavalac njegove povijesti i estetike.

Damir Imamović i Dunja Kučinac razgovarat će o knjizi, o povijesti i estetici sevdaha, te o njegovom emancipatorskom potencijalu u društvenom kontekstu u kojem je nastajao i nastaje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.12.2016