Engage! | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Engage!

Povodom 50. godišnjice početka emitiranja originalne serije Zvjezdane staze, KOZa u suradnji s USS Croatia organizira veliki kviz na temu neuništive televizijsko-filmske priče.

30.10.2016 , Zagreb - Klub Metropolis
  • A
  • +
  • -

Nakon više od pedeset kvizova općeg znanja i specijalizirane filmske tematike, i nakon uspješne suradnje s HBO-om pri organizaciji KOZinog prvog kviza o Igri prijestolja, pripremili su još jedan tematski kviz, a odabir je pao na jednu od najznačajnijih, najutjecajnijih i mnogima najdražih televizijsko-filmskih franšiza svih vremena koja ove godine slavi svoj jubilarni 50. rođendan. Svi kvizoljupci mogu im se pridružiti u nedjelju, 30. listopada, na kvizu – KOZa: Star Trek Edition powered by Pickbox!

Kviz je rezultat suradnje s domaćom udrugom ljubitelja Zvjezdanih staza USS Croatia. S više od stotinu pitanja podijeljenih u pet kategorija, pod vodstvom velikog stand-up majstora i još većeg trekkieja Gorana Vugrineca Goca, u prostoru kluba Metropolis (zagrebačka Avenija Dubrovnik 10) i s početkom u 19 sati započet će dinamično, edukativno i pivama natopljeno putovanje prema 1966. godini, kad je originalna serija s Williamom Shatnerom ugledala svjetlo dana. Proći će se i kroz Novu generaciju s legendarnim kapetanom Jean-Lucom Picardom, svratiti do postaje Deep Space Nine, prokrstariti Voyagerom i Enterpriseom, pogledati prema nadolazećem Discoveryju, prisjetiti se više ili manje uspješnih filmova iz neuništivog serijala koji je prije točno pola stoljeća začeo vizionar Gene Roddenberry, popričati s čitavom galerijom nezaboravnih likova koji su nas od malih nogu zabavljali i inspirirali kroz TV ekrane i pritom se odlično zabaviti.

Ulaznice se naplaćuju 20 kuna po natjecatelju, a svaka se ekipa može sastojati od minimalno dva i maksimalno četiri člana. Više o kvizu i načinima prijave ekipe potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 26.10.2016