ENGAGE 2011 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

ENGAGE 2011

ENGAGE 2011 u okviru triju radionica okuplja 24 studenta filma i mlada scenarista ili scenarista/režisera i producenta koji su nedavno diplomirali iz cijele Europe.

28.12.2010 - 24.01.2011
  • A
  • +
  • -

Održavat će se u Irskoj, Škotskoj, Estoniji i Finskoj od travnja do rujna 2011. godine. Screen Academy Scotland pri Sveučilištu Napier u Edinburghu, Institute of Art, Design and Technology (IADT) u Dun Laoghaireu, Baltic Film and Media School pri Sveučilištu u Talinnu i University of Art and Design u Helsinkiju (Taik) vodeće su europske institucije za praktično istraživanje filma. ENGAGE je nastao kao rezultat upravo njihove međusobne suradnje.

Naglasak je stavljen na tri ključna područja: pisanje scenarija za niskobudžetne međunarodne filmove i televizijske igrane filmove, razvoj i koprodukciju igranih filmova te dokumentarnih filmova za europsko tržište, produkciju i distribuciju u digitalnome dobu.

Datumi održavanja:

1. radionica: početak travnja 2011. u Dublinu u Irskoj

2. radionica: sredina lipnja 2011. u Edinburghu u Ujedinjenome Kraljevstvu

3. radionica: sredina rujna 2011. u Talinnu u Estoniji te u Helsinkiju u Finskoj

Kotizacija po polazniku iznosi 500 €, a od kandidata se očekuje sudjelovanje u svim radionicama.

Za više informacija kontaktirajte Martinu Petrović, voditeljicu ureda MEDIA deska na martina.petrovic@mediadesk.hr. Rok za prijavu je 24. siječanj.

Izvor: MEDIA desk Hrvatske


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 28.12.2010