Epic problem | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Epic problem

Peto izdanje programa Distune promotion sadržajno predstavlja ekskluzivnu kombinaciju sulude svirke začinjene promocijama novih albuma.

04.10.2013 , Rijeka - Palach
  • A
  • +
  • -

White Hills, njujorški bend majstora psihodeličnog space/noise/indie-rocka nakon uspješnih turneja s Kylesom, Blood Ceremony te netom završene s legandarnim The Cult dolaze i u Rijeku. So You Are… So You’ll Be naziv je njihovog sedmog albuma izdanog za Thrill Jockey Records ovog ljeta, a osim sviranja i snimanja White Hills iščekujemo i u najnovijem filmskom uradku Jima Jarmuscha

Startali su 2003. u Brooklynu okupljeni oko ideje gitarista, klavijaturista i pjevača Davea Wineberga koji je nakon rada u nekolicini promašenih i beznačajnih lokalnih bendova počeo ozbiljno razmišljati o space-rock grupi koja će biti posve slobodna da se upušta u najlucidnije eksperimente. Deset godina kasnije bend se polako, ali sigurno pretvorio u perjanicu žanra onoga što zovemo psihodelični space-rock. 

White Hills često sviraju, posjeduju svoju izdavačku etiketu, albumi su im u ograničenim nakladama i rasprodani, a od cjelokupne diskografije svakako treba izdvojiti izdanje iz 2011. za Thrill Jockey Records pod nazivom H-p1, njihovo bezrezervno djelo koje je konceptualna saga o potrošačkom društvu i konzumerizmu.  

Uz njih, tu su i jedni od najvećih glazbenih eksperimentatora u Hrvatskoj, riječki Hesus Attor. Prošlo je već pet godina od izlaska prvog albuma Sonic Gastronomy vol. 1 u izdanju Moonlee Records i točno pet godina kasnije Hesus Attor za Geenger Records izdaju svoj novi album pod imenom Pardon. Oštro, uzbudljivo, zbunjujuće i barokno atributi su netom izašlog albuma kojeg ujedno i koncertno promoviraju. Ludost, višejezičnost i karakterističan humor odlike su svakog njihovog nastupa.

Nizozemski duo Dead Neanderthals koji čine saksofonist i bubnjar iznenadit će svojim novim valom nizozemskog heavy jazz-a. Zajedno s gitaristom Nickom Millevoi iz Philadelphie koji istražuje zvukove električne gitare kroz korištenje netipičnih štimova, feedback-a i velike glasnoće, čine završnu glazuru Epic problema #5 koji je najavljen za petak, 4. listopada, u Palachu, od 22 sata.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti u pretprodaji u Dallas music shopu Rijeka i prodajnim mjestima Entrio. Na ulazu karta će koštati 50 kuna. U suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci, studentima riječkog sveučilišta uz predočenje X-ice na ulazu omogućena je kupnja karte po predprodajnoj cijeni.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.09.2013