Epicentar djelovanja i promjene | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Epicentar djelovanja i promjene

U želji da preplavi prostor energijom, predstavom Seismic Dancer Doris Uhlich istražuje kulturu techno glazbe i njezin odnos prema plesnom činu.

23.03.2019 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

FOTO: Emma Szabo

  • A
  • +
  • -

U suradnji Zagrebačkog plesnog centra i Austrijskog kulturnog foruma, u subotu, 23. ožujka u 20 sati, u ZPC-u gostuje renomirana i nagrađivana austrijska plesna umjetnica Doris Uhlich s predstavom Seismic Dancer

U suradnji s DJ-om Borisom Kopeinigom i scenografom Geraldom Pappenbergerom, Uhlich u predstavi istražuje granice proizvodnje energije "potrebne da se otvorimo, nešto promijenimo, slomimo". Pritom je njezin plesni partner stroj – erupcijska daska koju je osmislio Pappenberger, a s kojom plesačica razmjenjuje energiju, međusobno se pokreću i povremeno naizgled postaju jedno tijelo.

Kako stoji u najavi predstave, "cilj je razviti energiju koja će nam omogućiti da kompleksnu sadašnjost shvatimo kao tijelo u pokretu, da tijelo doživimo kao epicentar djelovanja i promjene. U želji da preplavi prostor energijom, Doris istražuje kulturu techno glazbe – techna kao plesnog čina koji se energično širi, i koji shvaća zvuk i pokret kao bujicu ili struju".

 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.03.2019