Eros i Psiha na Marsu | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

Eros i Psiha na Marsu

Nakon dvotjedne rezidencije, umjetnici Felix Mathias Ott, Bahar Temiz i Bojan Gagić pozivaju na javnu prezentaciju autorskog projekta.

12.07.2017 , Zagreb - Teatar &TD

FOTO: Paul McGee

  • A
  • +
  • -

Nakon dvotjedne rezidencije, umjetnici Felix Mathias Ott, Bahar Temiz i Bojan Gagić pozivaju na javnu prezentaciju autorskog projekta C&P on Mars koja će se održati u srijedu, 12. srpnja, u Teatru &TD. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

U C&P on Mars, Felix Mathias Ott i Bahar Temiz traže odnos koji ide onkraj naracije i postaje apstrahirani emotivni krajolik. Autori nastoje kreirati mitološko igralište gdje su dva tijela stavljena u stanje razvijanja/odvijanja. Mars je planet koji udomljuje ovo dvoje likova dok putuju kroz vrijeme kako bi pronašli jedno drugoga u intimnosti sadašnjeg trenutka. Kao dva instrumenta atipičnih partitura, s osjećajem sudioništva, plove iz jedne situacije u drugu. Plešući oko zidova intimnosti, stvaraju igralište gdje jedan može ponuditi sebe drugome.

Felix Mathias Ott, rođen je 1983. u Reutlingenu, živi u Berlinu, a većinom radi kao koreograf u polju suvremenih izvedbenih umjetnosti.

Bahar Temiz, rođena je 1983. u Istanbulu, živi u Parizu. Njezin autorski rad fokusira se na pozivanju gledatelja da istraži svoju narativnu participaciju unutar procesa generiranja imidža.

Bojan Gagić multimedijski je umjetnik koji radi međunarodno u sferi sound arta i field recordinga. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.07.2017