Erste fragmenti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Erste fragmenti

Tradicionalni projekt izlaganja otkupljenih djela mladih autora bit će održan od 18. do 21. travnja u galeriji Bačva HDLU-a.

18.04.2013 - 21.04.2013 , Zagreb - Galerija Bačva
  • A
  • +
  • -

Erste fragmenti sada su već tradicionalni projekt kojim Erste banka nastoji pomoći mladim i neafirmiranim umjetnicima do 30 godina otkupom njihovih umjetničkih djela te dodatnom dodjelom novčanih nagrada za tri najbolja rada. Organiziranjem izložbi na kojima se prikazuju otkupljena djela autorima umjetničkih djela pruža se mogućnost dodatne afirmacije na području umjetnosti, dok se posjetiteljima izložbe i kritici pruža uvid u djela mladih domaćih autora, odnosno svojevrsni presjek umjetničkog stvaralaštva novije generacije.

Otkupljeni radovi bit će izloženi u Galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika, te u Malom salonu u Rijeci. Otvorenje izložbe najavljeno je za četvrtak, 18. travnja, s početkom u 19 sati, uz nastup Goatfish dua koji čine Filip Smokvina i Marin Novak.

Od 19. do 21. travnja, izložba će biti otvorena od 12 do 20 sati, dok će se u Klubu HDLU-a od 18 do 20 sati održavati Artist Talk + hang out, gdje će umjetnici kroz neformalno druženje predstaviti svoj umjetnički rad, a posjetitelji su pozvani pitanjima sudjelovati u opuštenom razgovoru. Zainteresirani će, osim toga, imati priliku sudjelovati u izradi digitalnog foto kolaža od fotografija radova umjetnika te od fotografija koje će sami snimiti. Na taj će način sudjelovati u izradi konačnog velikog fragmenta/kolaža.

Izlažu Jelena Azinović, Rene Bachrach Krištofić, Maja Blažek, Radovan Kunić, Mislav Lešić, Fran Makek, Tena Pavletić, Ivan Prerad, Patricija Purgar, David Mohamad Shreim, Marita Stanić, Valentina Supanz, Vanja Trobić i Borko Vukosav.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.04.2013