European Media Art Platform | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

European Media Art Platform

Natječaj za rezidencije za novomedijske umjetnike i umjetnice koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa.

ROK: 20.01.2018

European Media Art Platform (EMAP) nudi rezidencije novomedijskim umjetnicima koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa. Umjetnike primljene u rezidencijalni program savjetovat će i mentorirati stručnjaci iz područja tržišta umjetnina i filmske industrije. Isto tako, umjetnici će sudjelovati u festivalskim programima koje organiziraju članice platforme.

Umjetnici s europskim prebivalištem ili europskom putovnicom mogu podnijeti svoje prijedloge i zahtjev za dvomjesečnom rezidencijom u jednoj od sljedećih institucija iz cijele Europe:

Ars Electronica Center, Linz, Austrija

Onassis Cultural Centre, Atena, Grčka

Bandits Mages, Bourges, Francuska

Foundation for Art & Creative Technology (FACT), Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo

IMPAKT, Utrecht, Nizozemska

Kontejner, Zagreb, Hrvatska

LaBoral Centro de Arte y CreaciónIndstrial, Guijón, Španjolska

M-Cult, Helsinki, Finska

RIXC, Riga, Latvija

WRO Center for Media Art Foundation, Wroclaw, Poljska

Werkleitz Centre for Media Art, Halle (Saale), Njemačka (vodeća organizacija)

Iako studenti nisu prihvatljivi prijavitelji, poziv je posebno usmjeren mladim i neafirmiranim umjetnicima. Dobna granica za prijavitelje ne postoji.

EMARE umjetnicima osigurava honorar od 3.000, - eura, projektni proračun od 4.000, - eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500, - eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje stručnjaka za produkciju i tržište umjetnina, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala članova 2018. - 2021. (bez dodatnih naknada). Svi odabrani umjetnici bit će pozvani na "kick-off" EMAP konferenciju  od 23. do 25. ožujka u Helsinkiju. 

Prijave se šalju putem službene internetske stranice mreže i moraju sadržavati životopis, (audio)-vizualnu dokumentaciju i preliminarni plan ili skicu predloženog projekta koji će se razviti unutar EMAP programa.

Umjetnici s prebivalištem ili europskom osobnom iskaznicom svoje prijedloge mogu poslati ovdje.       

Rok za prijavu je 20. siječnja 2018. u 12 sati (CET).

Više informacija potražite ovdje.  

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.11.2017