Europska konvencija znanstvene fantastike | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Europska konvencija znanstvene fantastike

Počinje europska konvencija znanstvene fantastike zvana Kontakt, koja spaja Eurocon, službenu europsku konvenciju SF-a i SFeraKon 2012.

26.04.2012 - 29.04.2012 , Zagreb - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER)
  • A
  • +
  • -

Konvencija Kontakt, koja spaja ovogodišnji 34. SFeraKon i 34. Eurocon, održat će se u trajanju od četiri dana od četvrtka, 26. travnja do nedjelje, 29. travnja u hotelu International te na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. SFeraKon je najstarija i najuglednija znanstvenofantastična konvencija u ovom dijelu Europe, dok je Eurocon konvencija koja se svake godine održava u drugoj europskoj zemlji. Počasni gosti Kontakta su neki od najpoznatijih svjetskih SF autora: Tim Powers, Charles Stross, Dimitri Gluhovsky i Darko Macan

Središnji događaj Kontakta je svečana dodjela nagrada koja će se održati u subotu 28. travnja u 20 sati, u okviru koje će se uručiti niz žanrovskih nagrada. Nagrade pobjednicama i pobjednicima SFerinog dječjeg natječaja za najbolje literarne i likovne radove, SFERICE, uručivat će domaći počasni gost i višestruko nagrađivani pisac za djecu, Darko Macan. Najmlađe pobjednike tradicionalno nagrađuju nakladnici sudionici SFeraKonskog sajma knjiga.

Nagrade SFERA ovogodišnjim će pobjednicima uručiti počasni gosti, Tim Powers, Charles Stross, Dmitri Gluhovsky i Cheryl Morgan. Osim tradicionalne dodjele SFERA i SFERICA, ove godine će se na Kontaktu dodijeliti i eurokonske nagrade za znanstvenu fantastiku o kojima će europski delegati i posjetitelji Kontakta odlučiti na samoj konvenciji. Dodjelu nagrada vodit će HTV-ov novinar i sam nagrađivani SF pisac, Krešimir Mišak.

Novost u bogatom programu su paneli koji će se održavati na engleskom jeziku, a u kojim će sudjelovati zaljubljenici u SF iz cijele u Europe, kao i počasni gosti, a posebno izdavajamo panel o vampirima s Tim Powersom, te panele o e-izdavaštvu, besplatnim SF pričama na internetu sa svim počasnim gostima te panel o europskoj tvrdoj znanstvenoj fantastici. Ove godine tu je i poseban Kutak za čitanje gdje će autori iz cijele Europe čitati svoje priče na engleskom, a za sve one koji su u krizi dobili podmladak, Kontakt ima poseban program Kontakt Kids koji se sastoji od niza tematskih radionica te glazbene radionice Music Together u subotu, a za odrasle tu je i poseban party u zagrebačkom klubu Boogaloo u petak. Naravno, sve to uz standarni program pun zanimljivih prezentacija, predavanja, susreta, radionica...  

Više informacija i detaljan program potražite ovdje.

 

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 19.04.2012