Europska novinarska nagrada 2018. | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Europska novinarska nagrada 2018.

Europska novinarska nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije, a svaka iznosi 10 000 eura

ROK: 15.12.2017

Žiri ima mogućnost dodijeliti i posebnu nagradu za iznimno dostignuće. Kategorije u kojima se dodijeljuju nagrade jesu: nagrada za istraživačko novinarstvo, nagrada za izvještavanje, nagrada za iznošenje stavova, nagrada za inovacije, nagrada za iznimno dostignuće.

Natjecati se mogu svi novinari koji rade u Europi, pišu za europske medije ili imaju blog u Europi. Rad koji se predlaže za nagradu mora biti objavljen u razdoblju od 1. prosinca 2016. do 31. prosinca 2017. Nema nikakvog ograničenja u dužini ni broju kandidiranih članaka, no načelno, članak/članci ne bi trebao biti duži od 5000 riječi. 

Prijavljeni članci se primaju na jeziku na kojem su objavljeni. Procjenjivat će ih odbor za pripremu, a oni koji budu odabrani bit će prevedeni na engleski, radni jezik nagrade. Moguće je, ukoliko neki kandidati to žele, rad dati na prevođenje i prije kandidiranja. 

Kandidati moraju dostaviti sažetak (najviše 250 riječi) koji objašnjava članak/članke i njihov utjecaj na javnost. Članci se mogu dostaviti u Word ili PDF formatu te mu se moraju dodati i popratne informacije (slike ili poveznice na odgovarajuće web stranice). 

Rok za prijave je 15. prosinca, a više informacija možete potražiti ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 24.11.2017