Europski film u kinu Metropolis | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Europski film u kinu Metropolis

Zagrebačka publika može pogledati francuski triler Drugi svijet, belgijsku dramu Povratak u mladost, njemački animirani film Mali veliki panda i talijanski film

15.01.2013 - 23.01.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Belgijska drama Povratak u mladost redatelja Sama Garbarskog prati glavnog lika Thomasa Verniaza, obiteljskog čovjeka pogođenog krizom srednjih godina. Dok se pita što dalje u životu, sudbina ga prebaci u prošlost – tijekom posjeta majčinu grobu nakon nadrealnog obrata sudbine Thomas je ponovo dječak i pokušava saznati što se uistinu dogodilo onoga dana kada je iz kuće otišao njegov otac. Film je svoje prvo festivalsko prikazivanje u Hrvatskoj imao na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli.

Za utorak, 22. siječnja u 18 sati, najavljena je premijera talijanske humorne drame Kopno redatelja Emanuela Crialesea o mladom Filippu koji spašava je od utapanja skupinu ilegalnih imigranata, a on i njegova majka u svojoj kući od vlasti kriju mladu trudnu crnkinju i njezina sina, što uzdrma njihovu svakodnevicu na zabačenu otoku na jugu Italije.

Mali veliki panda, njemački animirani film za djecu, sinkroniziran je na hrvatski. Film redatelja Grega Manwaringa i Michaela Schoemanna pripovijeda o malenoj pandi u dalekoj Kini koja pokušava spasiti svoju šumu i prijatelje od zločestih drvosječa.

Francuski triler Drugi svijet redatelja Gillesa Marchanda, obrađuje priču o dvoje mladih, Gaspardu i Marion, koji na ljetnom odmoru pronađu izgubljeni mobitel i odluče ga vratiti vlasniku. Ispostavit će se kako to i nije bila najbolja ideja jer je bivši vlasnik počinio ritualno samoubojstvo, a njegova tajanstvena poznanica Audrey uskoro počne navlačiti Gasparda na opasnu računalnu igricu.

Raspored projekcija pronađite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.01.2013