Europski nezavisni filmski festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Europski nezavisni filmski festival

Europski nezavisni filmski festival (European Independent Film Festival ÉCU) organizira se u Parizu od 1. do 3. travnja 2011. godine.

22.12.2010 - 09.01.2011
  • A
  • +
  • -
Prijave filmova i scenarija primaju se do 9. siječnja 2011.

Europski nezavisni filmski festival djeluje kao centar istraživanja, promocije i prikazivanja najboljih nezavisnih filmskih ostvarenja iz cijelog svijeta. ÉCU će predstaviti filmaše čiji filmovi pokazuju kvalitetu, inovaciju i nezavisnost i u formi i u sadržaju. Prijave se primaju u 12 kategorija.

ÉCU se etablirao kao arena za nezavisne filmaše iz čitavog svijeta, koji svoje filmove žele prikazivati širokoj publici, koju, osim filmofila, čine agenti, skauti za talente, predstavnici producentskih tvrtki, distributeri i producenti koji traže nove projekte i sirove talente.

Sudionicima Festivala također se omogućuje pohađanje radionica koje vode AVID i scenaristički laboratoriji Scriptshark, sudjelovanje u diskusijskim panelima te upoznavanje s najnovijom tehnologijom.

Festival prate predstavnici europskih i međunarodnih medija, što čini još jednu prednost nezavisnim filmašima. Redateljima se također omogućuje da govore o svojim projektima na panelu 'Pričaj s redateljem', koji se održava tijekom Festivala. 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.12.2010