Evolucija percepcije 2.0 | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Evolucija percepcije 2.0

U Galeriji SC predstavljaju se umjetnički radovi Vitra Drinkovića koji detektiraju osnovne probleme svakodnevice (neoliberalnog) društva s visokim uplivom tehnologije.

10.02.2017 - 18.02.2017 , Zagreb - Galerija SC-a
  • A
  • +
  • -

Otvorenje izložbe Evolucija percepcije 2.0 Vitra Drinkovića održava se u petak, 10. veljače u 20h, a može se posjetiti do 18. veljače, svakog radnog dana od 12-20h te subotom od 10-13h.

"Vitar Drinković u Galeriji SC izlaže pet radova (Projekcija refleksije, Accept - cancel, Survival mode, Selfie hug mašina, Autodetektor) nastalih u proteklih par godina kroz njegova interdisciplinarna istraživanja. Preokupacije kao pokretački moment istraživanja prilično su jasne. Vitar detektira osnovne probleme svakodnevice (neoliberalnog) društva s visokim uplivom tehnologije koja, osim što tu svakodnevicu olakšava ujedno je i ubrzava te pojedinca pretvara u otuđenog individualca. Raščlanjivanjem ovih „problema“ i preuzimanjem metoda i alata dostupnih iz psihologije, sociologije, kriminalistike i drugih znanstvenih i primijenjenih disciplina, na sebi svojstven način, umjetnik ih preobražava u djela, svojevrsne umjetničke sprave. Unutar bijele galerije, ovi bijeli elementi namjerno prizivaju kliničko-terapijski moment, iako se ni u jednom trenutku ne prave da su ono što nisu. Krećući se kroz galeriju, posjetitelj je gotovo primoran reagirati na radove, ponekad zbog iritacije, a ponekad zbog znatiželje. No, s obzirom na to da je ovo galerija, a ne ordinacija, upravo doživljaj rada, a ne postavljena dijagnoza s konkretnim medikamentom, bit će ono što može djelovati na svakog pacijenta, odnosno posjetitelja, izložbe", stoji u predgovoru Marte Kiš.

Više o izložbi potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 08.02.2017