Ex-Per-Mus | kulturpunkt

Najave Festival

<

Ex-Per-Mus

Na Festivalu eksperimentalne glazbe upoznat ćete se s live 3D audio vizualnim performansima.

05.10.2011 - 06.10.2011 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 5. listopada u 20 sati na rasporedu su dva nastupa.

Audiovizualni eksperimentalni performans Back and… svojom dinamikom, inovativnošću i energijom garantira izniman umjetnički doživljaj. Duo violočelista, DJ i publika svojom interakcijom kreiraju ovaj performans, uz pomoć live elektronike, video projekcije, te prostora dvorane. Gradacija ovog performansa očituje se u njegovom igrivom elementu kojim autor inovativno i nadasve spretno pokazuje kako se objedinjavanjem svih umjetničkih I multimedijskih elemenata postiže dojam trodimenzionalnosti. Performans izvode DJ Frano Đurović te Jasen i Adam Chelfi na violonelu.

Multimedijska postava Sincerely Yours... nastala je u suradnji Roberta Nappholza i Davorina Brozića. Svi zvučni efekti kao i video kadrovi snimljeni su i obrađeni u Studiju Debelji. Glazbeni aranžman napisao je Davorin Brozić iz već postojećih dijelova opusa Marka Ruždjaka, Takashi Yoshimatsua te Harolda Arlena. U obradi zvuka isključivo su korišteni efekti koje je Brozić (bas-klarinet) snimio u studiju. Video materijale snimio je i režirao Robert Nappholz.

U četvrtak u 20 sati će Gordan Tudor izvesti audiovizualni performance - It’s not OK, computer. Perfromans karakterizira zvukovno svjetlosni kaleidoskop u kojem se postepenim nijansiranjem otkriva trodimenzionalnost njegova iskaza. Poput kakve priče – duhovito, lucidno i vješto Tudor publiku vodi kroz zvukovni izričaj nekadašnjeg i recentnog. Vizualna (svjetlosna) naracija vješto kontrapunktira sa svim zvukovnim elementima, a komunikacija koju Tudor ostvaruje s publikom vodeći je kroz prostor i vrijeme čas postupno čas skokovito ono je što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

U 21.30 sati bit će održan okrugli stol na temu Kamo ide eksperimentalna glazba? Sudjeluju: Frano Đurović, Davorin Brozić, Gordan Tudor, Zrinka Lazarin i Branko Kostelnik.

Ulaz je slobodan za oba festivalska dana.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 03.10.2011