Ex Oriente Film 2011 | kulturpunkt

Natječaji Stipendija

<

Ex Oriente Film 2011

MEDIA desk Hrvatske najavljuje radionice koje će se održavati u ožujku, rujnu i listopadu 2011. te siječnju 2012. u Češkoj.

23.12.2010 - 14.01.2011
  • A
  • +
  • -

Ovaj jednogodišnji program stručnoga usavršavanja s naglaskom na razvoju dokumentarnih filmova namijenjen je stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe. Cilj mu je pružanje pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja i sufinanciranja kreativnih dokumentaraca srednje i istočne Europe. Tijekom petodnevnih ili sedmodnevnih sesija redatelji i producenti imat će priliku, putem suradnje s iskusnim europskim producentima, redateljima, audiovizualnim stručnjacima i televizijskim urednicima, usavršavati razvoj priče i nacrt financijske strategije projekta te otkriti uspješne načine pronalaska međunarodnih partnera. S obzirom da je njihovo sudjelovanje poduprto manjom stipendijom, koja podrazumijeva omogućivanje konzultacija i potporu pri umrežavanju, sudionici radionica jednako su tako pozvani prisustvovati na pojedinim bitnim međunarodnim susretima audiovizualne industrije.

Prima se ukupno 28 sudionika – 14 redatelja i 14 producenata (i producent i redatelj moraju biti prisutni na radionici). Kotizacija iznosi 1500 € po odabranome projektu; postoji mogućnost stipendija za polaznike iz novih članica Programa MEDIA.

Više informacija potražite ovdje i na e-mailu martina.petrovic@mediadesk.hr. Rok za prijavu je 14. siječanj 2011.

Izvor: MEDIA desk Hrvatske

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 22.12.2010