Ex-Yu Rock na LP-u | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Ex-Yu Rock na LP-u

Nova ploča Ex-Yu Rock'n'Roll Bastards-a predstavlja 13 različitih priča iz različitih krajeva nekadašnje zajedničke države.

  • A
  • +
  • -

Svi autori predstavljeni na vinilu njeguju tradiciju glazbenih etiketa i izdavačkih kuća kao što su: Slušaj najglasnije, Front Rock i FV Music. U okolnostima političkog i potpunog medijskog kaosa, u nekim je glazbenim krugovima prevladala potreba "biti normalan, biti ukusan" koja je svoju prvu erupciju doživjela 2005. godine s cvjetanjem novih festivala kreativne rock glazbe. Festivali Garage Explosion, Garage Spring Roll i Garage Fire odigrali su ključnu ulogu kod protoka svježe, s optimizmom ispunjene glazbe, a s njima su bili postavljeni i temelji za ploču Ex-Yu Rock'n'Roll Bastards. Njen sadržaj ne poznaje kompromise. Bendovi koji su pridonijeli stvaranju ovog LP-a su: Erotic Biljan & his Heretics, Psycho-sonic Boris and Hosenfefer, Rough Blue, Ragman, No Rules, Hosenfefer, Dykemann Family, Hitchcock, Dr. Zero, CZD, Concrete Worms, Diego i Muškat Hamburg.Ovaj glazbeni uradak namijenjen je jednostavnim konzumentima koji su željni čistih glazbenih užitaka. No, kako najavljuju članovi Ex-Yu Rock'n'Roll Bastards-a, riječ je tek o početku jer novo se iznenađenje može očekivati već u svibnju, no ovoga puta pod okriljem festivala Undergorund.

Kompilacije je izdana samo na vinilu, a cijena LP ploče iznosi 80 kuna (+ poštarina). Moguća je besplatna dostava u Zagrebu, a vinil možete naručiti na e-mail: heretics@hi.t-com.hr.

Subkulturni azil iz Maribora, koji stoji iza objavljivanja vinila, predstavit će kompilaciju u ponedjeljak, 28. ožujka u 18 sati u caffe-u Teatra &TD. 

Izvor: SC

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 26.03.2011